Hoe een dartbord te hangen

Een dartbord ophangen is meer dan een spijker met een touwtje of iets dergelijks in de speelkamer. Het is belangrijk dat je de juiste methode kent om een dartbord op te hangen zodat deze op een veilige manier is bevestigd. Daarnaast zijn er regels voor de juiste hoogte en is er een bepaalde afstand waarop de dartspeler moet zijn om zijn dartpijlen in het bord te gooien. Als je er over denkt om professioneler te worden dan hoef je ook niets meer aan te passen. Als alles goed staat ingesteld kan je beginnen en kan je jaren genieten 🙂

Wat heb je nodig om een dartbord op te hangen

  • Meetlint en potlood – Het meest handige is om een dartbord in een dartkast op te hangen om die vervolgens aan de muur te hangen. Naast de mooie afwerking zal dit ook voorkomen dat er vele gaten in muur komen als u een afwijkende dart heb gegooid. Een dartbord dient op 1,73 meter hoogte opgehangen te worden. Dit is op het punt van de Bullseye. Markeer dus eerste even op de muur waar het dartbord moet hangen en de precieze hoogte daarbij.
  • Gipsplaten ankers – Als je het dartbord aan een gipswand wilt ophangen zal je de metalen balken moeten vinden voor de stevigheid. Anders heb je kans dat het dartbord weer naar beneden valt binnen de kortste keren. Als u deze gevonden heb dan kunt u de positie bepalen. Heb je een gewone muur dan is er sowieso geen probleem.
  • Boren – Gebruik uw boormachine voor het boren van enkele (twee in de meeste gevallen) gaten.
  • Schroeven – Plaats het metalen plaatje gebruik schroeven om deze vast te zetten op de juiste hoogte. Hang vervolgens het bord er aan.

Soft punt dartborden

Soft tip dartborden zijn meestal gemaakt van een kunststof materiaal en de platen hebben opvallend kleine gaatjes waar de darts in blijven steken. Deze borden hebben een hoge populariteit gekregen. Dit is echter door de populariteit van Van Gerwen toch weer gedaald. Men gaat toch weer meer naar de originele borden van haren. Het voordeel van de elektronische dartborden is dat de scores direct worden berekent. Tevens zijn de darts een stuk lichter en door deze redenen is het onder de jonge darter populair.

Stalen punt dartbord afmetingen

Stalen punt dartborden zijn geassocieerd met een meer traditionele borstelharen dartborden en hebben voor de meeste spelers in Nederland de voorkeur. Zeker omdat Michael van Gerwon zo populair is geworden met dit spel. De dartpijlen zijn steviger en zwaarder dan de elektronische pijlen. De afstand naar het dartbord is iets korter met 2,37 meter.